barra top2

El proper dijous 26 d’octubre a les 12 del migdia la presidenta d’AsF Núria Carreras participarà a les jornades “Arxius per a la democràcia i el dret a la informació” amb la ponència “Arxivers sense Fronteres l’activisme al rescat de la memòria i la justícia”.

Organitza: Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians.

Lloc: Palau de la Pineda, Pl del Carmen 4, València.

Programa

Captura de pantalla 2017 10 17 a las 18.59.48

El passat dia 6 d’octubre, el cooperant d’ASF, Ricard Ibarra, va participar en el seminari “Exilis catalans contemporanis” organitzat pel grup Ideologies i Societat a la Catalunya Contemporània (ISOCAC) de la Universitat Rovira i Virgili , amb la ponència “Solidaritat arxivística per al tractament dels arxius de les comunitats catalanes a l’exterior (Casals Catalans)”.

 

En la sessió, es va explicar el projecte de tractament dels arxius dels Casals Catalans que impulsa AsF des de l’any 2006, les seves característiques principals, els objectius plantejats, els resultats aconseguits a dia d’avui i una perspectiva de futur d’un projecte que esdevé fonamental per a garantir la conservació i l’accés a un conjunt de documentació essencial per a donar testimoni de l’exili català arreu del món.

 

sessio ricard ibarra casals

El passat divendres 6 d'octubre AsF va rebre juntament amb la Campanya Banca Armada el premi ex aequo del 33 Memorial per la Pau Josep Liesel i Vidal. El Memorial representa valors com la pau i la justícia així com la defensa d´un món sense armes, més responsable i sostenible. Persones com Josep Vidal, persona que va patir la situació de refugiat de guerra, ens inspiren perquè, igual que ells, els que col·laborem d’una manera o altra en tantes i tantes associacions que conviuen en el nostre país, volem que el món sigui més just, i això només es pot aconseguir combatent les injustícies, denunciant-les i apostant pel diàleg i la pau.

Estem molt contents de compartir aquest Memorial amb Campanya Banca Armada, som moltes les associacions que treballem però que no ens coneixem, i totes som prou importants per aportar aquest petit granet de sorra que ajudarà a les generacions futures a veure el món d’una altra manera. Formar part de la llista dels Memorials concedits ens emplena d’orgull i ens reafirma en la nostra tasca que, malgrat silenciosa i minoritària, al costat d’altres associacions considerem important.

Finalment, volem dedicar aquest Memorial a totes les sòcies i socis que ens recolzen, són la base de la nostra associació i sense ells la tasca de l’associació no seria possible. Així mateix també el dediquem a totes les juntes que ens han precedit, per la seva feina constant i incansable, a tots els arxivers i arxiveres i a tots aquells països on hem pogut actuar per què no caiguin en l’oblit. 

 

Arxivers Sense Fronteres

 

IMG 20171006 2200101

Ens plau comunicar-vos que Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada són els guanyadors ex aequo del 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal.

Agraïm per endavant, al Consell i Comitè de Concessió aquest reconeixement, que ens reforça en el nostre compromís mitjançant els valors de solidaritat i cooperació en la preservació del patrimoni documental que garanteix els drets humans, és testimoni de la identitat dels pobles i contribueix a la rendició de comptes i justícia posant-los a disposició de la societat.

 

El premi es lliurarà el pròxim divendres 6 d’octubre, a les 20.15 h, a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus.

Ja està disponible el nou butlletí corresponent al número 29. El podeu consultar al nostre Issuu o descarregar-lo a l'apartat Butlletins on també trobareu els números anteriors.

Captura de pantalla 2017 09 18 a las 15.14.51

Avui, 8 de setembre, AsF participa a la Jornada d'Arxius "A la recerca de la documentació indiana" que es portarà a terme en Begur. La cooperant Sara Folch serà la encarregada d'explicar el projecte desenvolupat l'arxiu dels catalans a l'Havana.

Més informació: http://www.begur.cat/web/cat/destacats_detall.php?id=2101

 

Programa

begur

 

 

El dimecres 12 de juliol, de 18:30 a 20h, Arxivers sense Fronteres participarà en els cursos d'estiu "Els Juliols de la UB". La Sara Folch i la Núria Carreras intervindran en el curs "Memòria Històrica i Cooperació Internacional" on explicaran què és Arxivers sense Fronteres i el projecte de recuperació dels Casals Catalans.

El dimecres 12 de juliol, de 18.30 a 20h, Arxivers sense Fronteres participarà en els cursos d'estiu “Els Juliols de la UB”

La Sara Folch i la Núria Carreras intervindran en el curs Memòria Històrica i Cooperació Internacional on explicaran què és Arxivers sense Fronteres i el projecte de recuperació dels Casals Catalans.

El proper divendres 7 de juliol es celebrará a la Sala Municipal d'Arenys de Munt la conferència "Arxius i drets humans. El cas de l'arxiu de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD)" a carrec de Jordi Amigó, vocal de projectes d'AsF i encarregat de coordinar la nostra col·laboració amb l'Arxiu Nacional del Poble Sahrauí.

Lloc: Sala Municipal d'Arenys de Munt.

Data i hora: 7 de juliol a les 19 hrs.

arxiu sahraui

 
donatiu green cat
 

Els Projectes d'AsF


 

Icon facebook