barra top2

L’associació Arxivers sense Fronteres convoca a tots els seus associats a l’Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el dimarts 27 d’octubre de 2020 a les 18h.
Es farà de manera virtual per les circumstàncies sanitàries actuals.

Ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General del 06-11-2019
  2. Aprovació de la Memòria d’Activitats de 2019
  3. Liquidació del pressupost de 2019
  4. Aprovació del pressupost de 2020
  5. Proposta d’activitats per al 2020
  6. Precs i preguntes


Per participar a l'assemblea cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Una vegada comprovades les dades, rebreu un correu amb l’enllaç i contrasenya d’accés a la plataforma Jitsi, que és una aplicació de codi lliure i que no requereix cap instal·lació.

En cas de no poder assistir-hi, pot delegar el seu vot en una altra persona associada mitjançant la signatura de l’autorització adjunta.

Esperem la vostra presència i participació el proper 27 d’octubre!

El Fons de la Sociedad de Beneficencia Naturales de Cataluña (SBNC) ja es pot consultar a arxius en línia amb la referència ANC2-78. Aquest fons conté documentació de l’associació de caire benèfica fundada pels catalans de l’Havana l’any 1841, amb l’objectiu de procurar als emigrants catalans, sense sort en la seva aventura a les “amèriques”, els recursos mínims per evitar que caiguessin en la indigència, i d’aquesta manera, preservar l’ordre social.

El 1996 el Pare Florensa estableix les bases per crear l’arxiu i conscient de l’interès del seu patrimoni documental, l’entitat inaugura el servei d’arxiu dirigit per la Sra. Luisa Ribot i que ha continuat la Sra. Idania Rodríguez, atenent les consultes d’investigadors i ciutadans, presencialment, per telèfon o via correu electrònic.

El juliol del 2010 Arxivers sense Fronteres assumeix la coordinació del projecte de digitalització de l’arxiu històric de la Sociedad de Beneficencia Naturales de Cataluña a L’Havana, La digitalització del fons pretén garantir la conservació de la informació a llarg termini i facilitar-ne l’accés i la difusió, a través del dipòsit d’una còpia digital a l’Arxiu Nacional de Catalunya (Dipòsit Digital d’Arxius de Catalunya, DIDAC) per a la seva consulta en línia, una possibilitat avui inviable per a l’entitat, donades les restriccions d’accés a internet que hi ha actualment a l’illa.

Us recordem que juntament amb el fons de la SBNC també podeu consultar el fons del Casal Català de Montevideo (ANC2-117) i el de l’ Orfeó Català de Mèxic (ANC2-104).

Des d’AsF agraïm a totes les persones i institucions que han fet possible la viabilitat del projecte.

Des d'AsF ens sumem a la declaració conjunta donant el nostre suport al Gustavo Meoño ex coordinador de l'AHPN i a l'Anna Carla Ericastilla Directora del Archivo General de Centro América càrrec del que ha sigut destituïda i imputada judicialment.

Podeu consultar el comunicat en el següent enllaç.

 

 

 

Durant aquest primer quadrimestre de 2019 entre els cursos que ofereix l’Associació d'Arxivers de Catalunya, trobareu un dedicat als arxius i els drets humans en què hi participa la Núria Carreras, presidenta d’AsF, conjuntament amb David Bondia Doctor en Dret i professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de Barcelona.

 

Fitxa completa del curs

Participants màxims: 20

Durada: 4 hores

Preu: 30 € (60 € no socis). Socis aturats 50%

Data i lloc: 12 de març de 16h a 20h

Sala Abat Escarré (C/ Rocafort 242 bis, baixos)

Certificat: Assistència

Dates inscripció: fins 8 de març

 

Arxivers sense Fronteres us convida a l'acte de presentació del

Conferència a càrrec de la historiadora i arxivera de la Societat de Beneficència Naturals de Catalunya, a l'Havana, Idania Rodríguez i segon lliurament de la documentació digitalitzada de l'entitat a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Dilluns 17 de desembre a les 19h   -  Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, Casa de l'Ardiaca (c. Santa Llúcia, 1) 

 La Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya fou constituïda oficialment l'any 1841 per iniciativa d'un grup de catalans establerts a l'illa, amb l'objecte d'oferir auxili als emigrants d'origen català sense recursos econòmics.

El juliol de 2010, Arxivers sense Fronteres va assumir la coordinació del projecte de digitalització de l'arxiu històric de l'entitat.

La digitalització del fons pretén garantir la conservació de la informació a llarg termini i facilitar-ne l’accés i la difusió, a través del dipòsit d’una còpia digital a l’Arxiu Nacional de Catalunya (Dipòsit Digital d’Arxius de Catalunya, DIDAC) per a la seva consulta en línia, una possibilitat avui inviable per a l’entitat donades les restriccions d’accés a Internet que hi ha actualment a l’illa.

Organitzen els departaments de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Arxivers sense Fronteres i la Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya a l’Havana amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya.

Des d'AsF us volem convidar a assistir a la VIII edició de les nostres jornades d'arxivística.

Les VIII Jornades d'Arxivers sense Fronteres volen reflexionar sobre la importància de la documentació amb la defensa dels drets humans, així com la rellevància de les transformacions tecnològiques en l’activisme.

Data: divendres 23 i dissabte 24 de novembre

On: sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona (metro Drassanes)

Hem creat una web especiament dedicada a l'esdeveniment amb tota la informació de les jornades

Formulari d'inscripció

 

 

 

 

 

Des d'AsF publiquem un comunicat sobre la situació del "Archivo Histórico de la Policía Nacional de Guatemala (AHPN)" després que el Ministerio de Cultura de Guatemala hagi pres la decisió d'excloure a la directora del  "Archivo General de Centroamérica" de qualsevol decisió respecte a l'AHPN.

A continuació us deixem l'enllaç amb el nostre comunicat.

 

 

AsF Internacional ha signat una carta oberta en relació al possible desallotjament del Archivo General de la Nación del Perú.

Podeu veure la carta en aquest enllaç.

El diari "La República" ha dedicat un reportatge de 6 pàgines al projecte dels casals catalans i també una entrevista a la presidenta d'AsF, Núria Carreras.

 

A continuació us deixem un enllaç per a la seva consulta

 

 

El proper dijos 17 de maig tindrá lloc la sessió "Els arxius de l'exili" a la Biblioteca Pública de Lleida amb la participació de la historiadora Antonieta Jarne i la Núria Carreras, presidenta d'AsF.

lleida

Pàgina 1 de 19
 
donatiu green cat
 

Els Projectes d'AsF


 

Icon facebook