barra top2
AsF

Des d'AsF us volem convidar a assistir a la VIII edició de les nostres jornades d'arxivística.

Les VIII Jornades d'Arxivers sense Fronteres volen reflexionar sobre la importància de la documentació amb la defensa dels drets humans, així com la rellevància de les transformacions tecnològiques en l’activisme.

Data: divendres 23 i dissabte 24 de novembre

On: sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona (metro Drassanes)

Hem creat una web especiament dedicada a l'esdeveniment amb tota la informació de les jornades

Formulari d'inscripció

 

 

 

 

 

Des d'AsF publiquem un comunicat sobre la situació del "Archivo Histórico de la Policía Nacional de Guatemala (AHPN)" després que el Ministerio de Cultura de Guatemala hagi pres la decisió d'excloure a la directora del  "Archivo General de Centroamérica" de qualsevol decisió respecte a l'AHPN.

A continuació us deixem l'enllaç amb el nostre comunicat.

 

 

AsF Internacional ha signat una carta oberta en relació al possible desallotjament del Archivo General de la Nación del Perú.

Podeu veure la carta en aquest enllaç.

Diumenge, 13 Mai 2018 17:24

Sessió "Els arxius de l'Exili" a Lleida

El proper dijos 17 de maig tindrá lloc la sessió "Els arxius de l'exili" a la Biblioteca Pública de Lleida amb la participació de la historiadora Antonieta Jarne i la Núria Carreras, presidenta d'AsF.

lleida

El proper divendres 18 de març es portarà a terme la sessió divulgativa "l'Arxiu Nacional de la República Àrab Sahrauí Democràtica: un element clau d'identitat i memòria" a l'Arxiu Històric de Tarragona.

L’acte comptarà amb la parcipació de Núria Carreras, presidenta d’Arxivers sense Fronteres i Jordi Amigó, responsable del programa d'assistència a l’arxiu, així com amb Salama Lehbib i Núria Bota, del projecte de suport al poble sahrauí Una Finestra al Món.

 

Sala d’actes de l’Arxiu Històric de Tarragona (Rambla Vella, 30)

Divendres, 18 de maig a les 19h.

Entrada lliure

sahara copia

 

El proper dijous 26 d’octubre a les 12 del migdia la presidenta d’AsF Núria Carreras participarà a les jornades “Arxius per a la democràcia i el dret a la informació” amb la ponència “Arxivers sense Fronteres l’activisme al rescat de la memòria i la justícia”.

Organitza: Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians.

Lloc: Palau de la Pineda, Pl del Carmen 4, València.

Programa

Captura de pantalla 2017 10 17 a las 18.59.48

El passat dia 6 d’octubre, el cooperant d’ASF, Ricard Ibarra, va participar en el seminari “Exilis catalans contemporanis” organitzat pel grup Ideologies i Societat a la Catalunya Contemporània (ISOCAC) de la Universitat Rovira i Virgili , amb la ponència “Solidaritat arxivística per al tractament dels arxius de les comunitats catalanes a l’exterior (Casals Catalans)”.

 

En la sessió, es va explicar el projecte de tractament dels arxius dels Casals Catalans que impulsa AsF des de l’any 2006, les seves característiques principals, els objectius plantejats, els resultats aconseguits a dia d’avui i una perspectiva de futur d’un projecte que esdevé fonamental per a garantir la conservació i l’accés a un conjunt de documentació essencial per a donar testimoni de l’exili català arreu del món.

 

sessio ricard ibarra casals

El passat divendres 6 d'octubre AsF va rebre juntament amb la Campanya Banca Armada el premi ex aequo del 33 Memorial per la Pau Josep Liesel i Vidal. El Memorial representa valors com la pau i la justícia així com la defensa d´un món sense armes, més responsable i sostenible. Persones com Josep Vidal, persona que va patir la situació de refugiat de guerra, ens inspiren perquè, igual que ells, els que col·laborem d’una manera o altra en tantes i tantes associacions que conviuen en el nostre país, volem que el món sigui més just, i això només es pot aconseguir combatent les injustícies, denunciant-les i apostant pel diàleg i la pau.

Estem molt contents de compartir aquest Memorial amb Campanya Banca Armada, som moltes les associacions que treballem però que no ens coneixem, i totes som prou importants per aportar aquest petit granet de sorra que ajudarà a les generacions futures a veure el món d’una altra manera. Formar part de la llista dels Memorials concedits ens emplena d’orgull i ens reafirma en la nostra tasca que, malgrat silenciosa i minoritària, al costat d’altres associacions considerem important.

Finalment, volem dedicar aquest Memorial a totes les sòcies i socis que ens recolzen, són la base de la nostra associació i sense ells la tasca de l’associació no seria possible. Així mateix també el dediquem a totes les juntes que ens han precedit, per la seva feina constant i incansable, a tots els arxivers i arxiveres i a tots aquells països on hem pogut actuar per què no caiguin en l’oblit. 

 

Arxivers Sense Fronteres

 

IMG 20171006 2200101

Ens plau comunicar-vos que Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada són els guanyadors ex aequo del 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal.

Agraïm per endavant, al Consell i Comitè de Concessió aquest reconeixement, que ens reforça en el nostre compromís mitjançant els valors de solidaritat i cooperació en la preservació del patrimoni documental que garanteix els drets humans, és testimoni de la identitat dels pobles i contribueix a la rendició de comptes i justícia posant-los a disposició de la societat.

 

El premi es lliurarà el pròxim divendres 6 d’octubre, a les 20.15 h, a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus.

Pàgina 1 de 8
 
donatiu green cat
 

Els Projectes d'AsF


 

Icon facebook